Болка под мишницата

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

thzveta

Болка под мишницата

Postby thzveta » Thu Jan 17, 2008 5:23 pm

На 34 г. съм и не съм раждала до момента. Май месец си взех коте и след известно време получих лимфоденит с два увеличени до болезненост лимфни възвлчета на лявата ръка в свивката на лакъта. Бях доста надраскана от котето и лекаря отдате причината на породена инфекция.След приемане на Аугментин това състояние отшумя. От 2-3 месеца имам лека, тъпа болка под мишницата която не е постоянна, но напомняща за себе си. Бях на хирург, който ме прегледа и не установи нищо. Преди две седмици пак ме заболя повече от обичайното и отидох на личния си лекар, който ме прегледа внимателно опипа гърдата ми и провери за увеличени лимфни възли но не установи нищо. Аз обаче се притеснявам. Болката я чувствам дълбоко навътре в подмишницата и понякога е тупкаща или напомняща на разтегнатост. Кажете ми това могат ли да бъдат сериозни основания за притеснение и какви изследвания бих могла да направя допълнително, и към какви специалисти да се обърна. Благодаря Ви предварително!!!

ZdraveiGP
Posts: 190
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:36 pm
Contact:

з

Postby ZdraveiGP » Thu Jan 17, 2008 5:49 pm

Здравейте Госпожо,

Вие сама се ориентирате добре за най-вероятните причини за състоянието - недоизлекувана инфекция с последващ лимфаденит аксиларно/под мишницата/ или проблем с гърдата. Тъй-като може да е нито едно от двете, хубаво е да се изключи и предадена болка/ сърце, нервен плексус от същата страна/. След като колегите не опипват формация/в гърдата или увеличени лимфни възли/ едва ли имате повод за притеснение. Това което бих ви препоръчал все пак е следният алгоритъм:

1. Пускате кръвни изследвания - ако има незатихваща инфекция, би трябвало да се отрази

2. Мамографско изследване - ако не сте си правили досега, за вашата възраст е просто задължително дори профилактично + гинекологичен преглед/цитонамазка и ехография/абдоминална и трансвагинална/

3. Преглед с кардиологична насоченост+ЕКГ

Отивате при личния лекар - кръвни изследвания+преглед кардиологична насоченост/ЕКГ+направление за гинеколог.

Гинекологът - преглед/цитонамазка+ехография - дава ви направление за образна диагностика на гърда от мамолог.

Мамолог - рентгенография/ехография на млечна жлеза.

Така ще изключите окончателно най-честите причини за подобен проблем - ако нямате проблеми със стомаха, може да успокоявате неприятното чувство с противовъзпалителни/противоболкови средства - за тях питайте вашия лекар.

Успех!
www.zdraveigp.com
www.zdravenforum.com


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests