Операция на халукс валгус

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Guest

Операция на халукс валгус

Postby Guest » Thu Jan 10, 2008 10:10 pm


ZdraveiGP
Posts: 190
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:36 pm
Contact:

Postby ZdraveiGP » Sun Jan 13, 2008 12:38 am

www.zdraveigp.com
www.zdravenforum.com

стеф

халус валгус

Postby стеф » Thu Mar 20, 2008 11:14 am


fotografa
Posts: 999
Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm

Postby fotografa » Sat Mar 29, 2008 8:31 am

На този въпрос може да отговори специалист. По принцип,колкото повече модификации има една операция - толкова по несполучлива е тя. Но пък палец на крака не ми изглежда толкова голям проблем,, не крие големи рискове и си заслужава да се опита. В карая на краищата нищо не губиш.

Guest

Postby Guest » Thu Apr 17, 2008 2:14 pm


janak
Posts: 1
Joined: Tue Jun 23, 2009 4:44 pm
Location: Варна

Postby janak » Thu Jun 25, 2009 3:03 pm

Отидох за консултация при ортопед за плоскостъпие, което предвид възраста ми e вече проблем.Той ме посъветва да си оперирам кокълчето на големия пръст на крака диагноза"халукс валгус" ,която е по здравна пътека.Щял да ме оперира по нака наречената мекотъканна корекция.и възстановяването е около месец.Тъй като бях с пълна опойка не разбрах какво всъщност е правено.Това се изясни впоследствие.Оказа се ,че е изрязана част от костта от външна страна и освен това срязано и наново вързано сухожилие между пръста -палец и до него.Вече 40 дни а палеца ми е напълно изтръпнал и отекъл и без чувствителност отгоре.Въпреки че стъпвам предимно на пета не мога да ходя повече от 30 минути.,защото се възпалява ставата и оттича целия крак и съм непрекъснато с риванол и с антибиотици.При всяко стъпване на цяло ходило усещам болка на ставата до среза и се чудя дали изобщо ще мога да ходя нормално. Големия ми пръст е все в това положение изкривен и гледащ към малкия пръст.Откровено казано много съжалявам ,че се подложих на тази операция. Ако някой се реши нека подробно разпита и му покаже лекара на ренгеновата снимка какво точно ще реже.,което аз уви не направих.

dashat
Posts: 1
Joined: Sat Jul 03, 2010 8:19 am

Re: Операция на халукс валгус

Postby dashat » Sat Jul 03, 2010 8:28 am

Здравейте. Някой да има информация за травматолог Светослав Пашов от Токуда? Имам диагноза халукс валгус и той ми препоръчва операция. Нищо не знам за него и не знам дали мога да му се доверя. :?:

fnif
Posts: 2
Joined: Tue Jun 05, 2012 6:47 pm

Re: Операция на халукс валгус

Postby fnif » Tue Jun 05, 2012 7:21 pm

Имам плоскостъпие откак се помня. Понеже през последните години работех предимно на компютър и малко се движех, напълнях. При ходене краката много ме боляха и се качих на велосипед за да мога да се движа нормално, пък и безплатно. Веднъж при слизане от велосипеда стъпих на лед, подхлъзнах се и паднах. Счупих си глезена и го изкълчих тежко, вследствие на което се наложи да ме оперират. Поставиха ми остеосинтеза и ме гипсираха.
Малко пояснение от потърпевш - Всяка операция в областта на ходилото води до влошаване на плоскостъпието!! Плоскостъпие не се лекува с операция на Халукс Валгус, точно обратното - влошава се! Правиха ми 3 операции, след което ходилото на оперирания крак стана съвсем плоско, а плоскостъпието на неоперирания крак се влоши, понеже половин година носеше цялото тяло. Халукс Валгусите на двата крака и особено на оперирания, нараснаха значително. По-младите лекари бяха категорични, че трябва да претърпя още 2 операции. По-възрастните казаха, че е добре да се оперира, но, можело и така...
Но спиналните упойки при операция на долен крайник според мен не са безобидни. Получих атония на пикочния мехур, която не зная дали ще се оправи. Често ми се налага да доизстисквам мехура ръчно...
На 57 години съм, но проблемите ми категорично не са от ЕГН-то!!! :D
Според мен най-добре ще е срещу Халукс Валгуса да се борим с ортопедични стелки, протектори, физически упражнения - рехабилитация, евентуално физиотерапия и може би някои хранителни добавки. Операциите винаги са съпроводени с риск от усложнения и грешки и трябва да се правят само при спешни и неотложни случаи! А това доколко е красив външния ми вид за мен няма значение. Дизайна не ме интересува изобщо! Важното е да се чувствам комфортно.


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest