подути лимфни възли на шията

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Postby Guest » Mon Dec 10, 2007 6:28 pm

Здравейте :)

имам проблем.. преди около 2 седмици ми се запуши носа, след около ден ми се поду лимфен възел на шията (с болки).. Отидох си на лекар и ми дадоха спрей за носа, някакво кремче и хапчета за подсилване на имунната система.. Та предполагам, че имунната ми система е отслабнала ОК..

вземам всичко както трябва 4, 5 дни след това лимфния възел не ме боли когато го пипам.. и е спаднал малко... а от време на време спада повече, после пак леко се подува.. но не ме боли....... странното е, че когато се събудя сутрин носа ми е запушен лимфния възел леко по голям, и като си сложа спрейчето и носа ми се отпуши постепенно лимфния възел пак си спада.

така дотук добре..НО... в къщи имаме декоративно зайче..ии като се замисля малко след като го взехме ми се поду лимфния възел и от време на време в къщи кихам доста продължително (нещо ми дразни на носа)... може ли всичко това да е от заека?? при положение, че съм имал 11 години котка.. възможно ли е от заек да имам алергия а от котка да нямам?

И ако се наложи да отида на друг лекар може ли да ми предложите някой по добър, защото от край време знам, че много хора са им давали грешни диагнози с тея лимфни възли и само ги стряскат.. За това искам да отида при човек който си разбира от работата,,,

Благодаря за вниманието.. :)
Guest

Postby instruct9r » Mon Dec 10, 2007 6:29 pm

аз зададох въпроса.. извинете не забелязах, че не съм се log-нал...
instruct9r

Процедура

Postby ZdraveiGP » Tue Dec 11, 2007 12:06 pm

Г-не,
Не се притеснявайте - наличието на единичен увеличен лимфен възел, особено съчетан с лека инфекция/възможна алергична реакция в близост - е нормална реакция на организма!
Най-доброто, което можете да направите:1.Избягвайте вероятната причина/животното/ и вижте дали симптомите изчезват 2.Може да се тестувате за алергия - попитайте личния си лекар за съвет къде
Нека личният лекар проследи динамиката на този лимфен възел/за момента изписаната терапия е адекватна/ - не се шашкайте за тези лимфни възли - ако някой тях буди подозрение(обикновено не е единичен, а са пакети от възли) си има стандартна процедура за доизясняване на положението.
Важното е да си обръщате внимание и регулярно да ходите при лекаря за проследяване на състоянието.
ZdraveiGP

Postby instruct9r » Tue Dec 11, 2007 6:31 pm

Благодаря за отговора :)

поздрави
instruct9r

лимфен възел

Postby надинка » Tue Nov 04, 2008 3:23 pm

здравейте искам да споделя своите притеснения от 2 седмици имам подутина от 2 страни на врата и ми е чудно дали това е възпаление на лимфен възел или нещо друго :( благодаря предварително
надинка

Postby Bulgaricus » Tue Nov 04, 2008 3:48 pm

Ами, може възпаление да е, може и нещо друго да е. Изяснява се с малка кръвна картина при личния лекар.
Bulgaricus

лимфни възли

Postby надинка » Wed Nov 05, 2008 12:55 am

когато се опитвам да си изпукам врата и от двете страни ме боли много е странно всичко това,но си мисля че е от хремата,която май стана хронична :(
надинка

Postby Bulgaricus » Wed Nov 05, 2008 1:27 am

Имате избор да си направите рентгенова снимка и кръвна картина. Така ще изключите сериозните заболявания и ще сте спокойна.
Bulgaricus

Postby Ферчи » Fri Jan 23, 2009 6:12 pm

Благодаря за информацията.
Ферчи

Postby Ферчи » Mon Feb 16, 2009 6:04 pm

защо никой не ми е писал бе хора?
Ферчи

Postby ptomoff » Mon Feb 16, 2009 10:04 pm

Ферчи wrote:защо никой не ми е писал бе хора?
Еми тук не е спешна помощ.
ptomoff
Site Admin

Postby Ферчи » Mon Feb 16, 2009 11:09 pm

Благодаря за отзивчивото отношение г-н ptomoff
Ферчи

Postby Bulgaricus » Tue Feb 17, 2009 3:08 am

Е, нали писах в малко телеграфистки стил:

рентгенова снимка -> кръвна картина -> пак форума
Bulgaricus

Postby ptomoff » Tue Feb 17, 2009 7:16 pm

Ферчи, толкова често постване по другите форуми е известно като флууд. А, ти отгоре на всичко питаш за своя проблем в друга тема. Така, че моля, без забележки.
ptomoff
Site Admin

Postby rumi_888 » Fri Nov 20, 2009 2:33 pm

Здравейте. На 21 години съм и преди 6 дена ми се подуха лимфните възли около ушите. Нямам никакви други симптоми, нито възпалено гърло, нито хрема, нито температура. Болят ме предимно като се храня. От дясната страна почна да спада, но от ляво все още ме боли доста. Ходих на лекар още на третия ден и ми каза, че може би е някаква вирусна инфекция. Не ми предписа никакви специални лекарства, нито ми пусна кръвни изследвания. Каза ми да пия парацетамол и ибупрофен и ако не се подобря до 10 дена да ида пак. Отока започна да се премества малко по-надолу от ушите. От вчера започна да ми пресъхва и устата и имам повишена жажда. Какво да правя, и вредно ли да продължавам да пия парацетамола и ибупрофена (на ден пия около 3 парацетамола и 3 ибупрофена)?
rumi_888

Next

Return to Форум имам проблем...

Similar topics