Моля за помощ, Разтегнато сухожилие

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Ани

Моля за помощ, Разтегнато сухожилие

Postby Ани » Tue Nov 06, 2007 9:50 pm

Здравейте,
Моля за Вашето мнение какво е най-добре да направя при разтегнато сухожилие.
От няколко седмици имам болки в коляното и в областта зад него, при ходене, ме боли. Да го стегна ли с бинт, да почивката че е необходима ми е ясно. Моля дайте ми съвет
Благодаря предварително

Guest

Postby Guest » Tue Nov 06, 2007 10:24 pm

Без да съм лекар, но тъй като съм се занимавал активно със спорт и съм разтягал, основното в началото след разтежение е почивката. Нека кракът Ви да почива колкото може повече.
Другото важно е в първите 24 часа мястото да се охлажда за да спре отокът и кръвозилива, а след това са препоръчителни топли загряващи компреси. Най добре е от свинска мас.
Все пак мисля, че е необходимо да се консултирате и с лекар, защото може и да е нещо по-сериозно от разтежение. Освен това на едно място един път като разтегнах сухожилие (под ябълката на бедрото), след това още няколко пъти разтягах на същото място. Така че трябва да се излекува напълно.
Успех!


Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests