Защо не ми действат бетатаблокерите

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

яна
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby яна » Fri Jan 09, 2009 8:19 pm

wili
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

otgowor

Postby wili » Fri Jan 09, 2009 8:36 pm

яна

Postby яна » Fri Jan 09, 2009 9:36 pm

Ти направи още някоя консултация , но задължително с кардиолог .
Остави ги тия приказки - нищо ти няма. Намери си консултант.

wili

otgowor

Postby wili » Fri Jan 09, 2009 10:24 pm

Ами правила съм доже и в София имам пролапс на митрална клапа малък ,но незнам дали от там ми са прескачанията едва ли сигорно са неврогенни .

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Jan 10, 2009 4:37 am

Здравейте,

в тази тема има вече водена дълга дискусия на тема .

Не може въз основа на това, което знаем да кажем, че екстрасистолите са следствие на клапата... Но, разбира се и това е възможно.

Щом като сама предполагате, че причините са с нервен произход, значи със сигурност трябва и в тази насока да се работи.

Ако имате аритмия можете да се оплачете на кардиолог, че не можете така и той ще прецени какво да ви изпише. Лечението е по скала в зависимост от причината:

Klasse I: Natriumkanalblocker
Klasse Ia: Chinidin, Procainamid, Disopyramid и Ajmalin,
Klasse Ib: Lidocain, Mexiletin и Phenytoin,
Klasse Ic: Flecainid и Propafenon,
Klasse II Betablocker: Metoprolol, Bisoprolol и Nebivolol,
Klasse III Kaliumkanalblocker: Amiodaron, Sotalol, Dofetilid, Dronedaron и Bretylium,
Klasse IV Calciumkanalblocker: Verapamil и Diltiazem.

Не е на български (повечето неща ги няма на български), но въпреки това се разбират.

Ето за това не можете сама да си вземате някакъв медикамент. Като се знае за коя класа става дума ще може и правилният медикамент да се предпише.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

вили

отговор

Postby вили » Sat Jan 10, 2009 8:13 am

Докторе опкавала съм се на сумати кардиолози ,изписват ми бетаблокери и аз незнам от какво е породена тази аритмия имам синусова такикардия и камерни екстрастоли засе4ени с холтер по 4000 на ден с бетаблокера малко понамалят но не из4есват напълно така и не намериха причината ,казаха ми 4е е психи4но депресия тревожност,просто вегетативната нервна система не функционира правилно а това са години изписват ми и успокоителни но пак не помагат ,така 4е май така 6те я карам .Моята кардиоложка беше се хванала за главата в началото имах на вси 2 удар екстраистола по 10 в мин.Как сърцето е здраво а прескача незнам.Нали трябва да има приичина за това .Piq Atenolol

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Jan 10, 2009 8:15 am

Единственото, което пиете е Атенолол, така ли? По колко милиграма на ден?
Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

wili

oтговор

Postby wili » Sat Jan 10, 2009 9:25 am

ПО 25 мг на ден сутрин и вечер по половинка и транксен ,не ми изписват по висока доза защото с тези лекарства кръвното ми е 100/60 ,ина4е на велотеста като се натовари сърцето и пулса се увели4и прескачанията из4езват нензма защо е така .

wili

otgowor

Postby wili » Sat Jan 10, 2009 9:32 am

Забравих да ви пиша,кардиолога ме прати на психиатър и ми изписа антидепресант Золофт но не съм го пила мислите ли 4е е уместно с тази аритмия антисепресант.Опасявам се че тези лекаства са токсични за сърцето ,знам ли .

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Jan 10, 2009 10:17 am

Здравейте,

това е препоръчаната официално терапия. Единственото, което мога да кажа е, че и според мен е правилна. Хората често си мислят, че като е правилна терапията и ще им мине, но уви не е така. Има и състояния, които не минават, въпреки лекарствата и за това не винаги са виновни лекарите.

Вашата ситуация е сложна - и екстрасистолите и пролапса сами по себе си не трябва да се лекуват, освен ако няма трето заболяване. То е било изключено при Вас. А ако трябваше да ги лекуваме имате толкова ниско кръвно, че и това би било предизвикателство, защото ще колабирате от лекарствата.

Не бива да подценявате антидепресанта. Дори и да не го усещате, то не е случайно, че Ви е предписан този медикамент. А той действа едва след като го пиете 3 седмици редовно.

Всичко е токсично, но това не означава, че е смъртоностно.

За повдигане на кръвното имате два начина - да започенете спорт и да приемате готварска сол в по-големи количества. Натриевите йони ще Ви вдигнат кръвното и ще понасяте медикаментите по-добре.

Няма какво друго да се направи - пейс мейкър е единственото разрешение при някои форми на аритмия, но не знам до колко това е съвместимо с пролапса на митралната клапа.

Това, което са Ви предписали не е случайно и е добре да си го пиете. Няма чудотворно лекарство.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

wili

otgowor

Postby wili » Sat Jan 10, 2009 10:33 am

Точно затова неискам да пия антидепресанти ,като 4ета какво са им страни4ните ефекти и още пове4е свалят кръвното ,как щте съм с бетаблокер успокоителни и антидепресант ,а дали всичко не идва от хипотонията тези екстраситоли и зашо на велотеста изчезват ,то пролапса доколкото ми каза кардиоложката е вродено състояние зна4и съм го имала и а не съм имала прескачания,просто всичко ми е много чудно.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Jan 11, 2009 1:52 am

Повече екстрасистоли в система с по-ниско от предвиденото налягане е нормално да има. Ако приемате натрий, чрез повече сол, както вече писах ще Ви се повиши кръвното. Кофеинът е противопоказен, т.е. забравете за кафенца и т.н. Пробвайте да ги пиете, не е сигурно, че ще Ви падне кръвното!
Поздрави, Bulgaricus

wili

otgowor

Postby wili » Tue Jan 13, 2009 3:50 pm

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Wed Jan 14, 2009 2:34 am

Да, виждал съм, чувал съм, но къде в Б-я го правят не мога да Ви кажа.

Има няколко възможности за вкарване в ритъм:

1. медикаментозна: най-слабо ефективна
2. кардиоверсия: електрошок + медикаменти възвръщат нормания ритъм
3. аблация: с катетър се изгарят проблемните участъци от предсърдието, които Ви изкарват от ритъм.

3. е тежка процедура и може 7 часа да продължи, вероятно ще сте и в съзнание.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

вили

отговор

Postby вили » Wed Jan 14, 2009 9:27 am

Ами има в България правят аблация в София е трета градска,но там е работата 4е незнаят дали тези прескачния са от сърцето или отдругаде и много много не се съгласяват да правят аблация само при камерни екстрасистоли ,пове4ето правят при разни таm при други синдроми.

Return to “Форум имам проблем...”