Френулотомия / Френулум Бреве ?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
James
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Френулотомия / Френулум Бреве ?

Postby James » Sun Jan 27, 2008 2:46 pm

Случайно попаднах в интернет на статия за френулум бреве(късо гемче или къса юздичка на главата на пениса).Операцията за отстраняване на проблема до колкото разбрах се нарича френулотомия. Интересуват ме подробности относно нея . Има ли клинична пътека , ако не можете ли да ми кажете ориентировъчна цена?С уролог ли трябва да се говори или с хирург? С каква упойка може да се направи ? След процедурата веднага ли изписват пациента или е нужно пренощуване , колко време е възстановяването и т.н. Предварително благодаря за отговорите!

ZdraveiGP

Postby ZdraveiGP » Sun Jan 27, 2008 8:21 pm

Здравей,
Трябва да се консултираш с уролог - доколкото знам, няма клинична пътека по-отношение на френулотомия или разтягане на препуциум - поне ги няма в КП78 и КП82, които иначе би трябвало да ги включват. Може и чрез местна анестезия/ще е доста по-евтин вариант/
Намерих някакъв ценосразпис на плевенска клиника, където беше фиксирано в зависимост от анестезията от 30 до 90 лв. Води се амбулаторна хирургия, така че без проблем трябва да си вън още същия ден - след това само проследяване за раната+след определен период"разтягане":)
Успех!
www.zdraveigp.com
www.zdravenforum.com

hiheto

Френулотомия

Postby hiheto » Mon Mar 30, 2009 4:18 pm

Аз имах същия проблем.
Процедурите са много,общо взето ходене на Богородица по мъките,но повярвайте заслужава си.
Преди всичко искам да кажа че операцията(да казвам операция защото е с такъв статут ,нищо че е с продължителност около 10-15 минути)се поема от Здравната каса.За целта трабва да вземете направление за УРОЛОГ от личния лекар,ако не искате да споменавате за какво точно като мен(живея в малко населено място кадето всички се познаваме)излъжете че ви боли в слабините,или нещо от рода да кажем.От там Уролога ви насрочва операция.
В деня в който са ви насрочили ще ви направят изследвания кръв,урина тест за алергий към упойващи вещества,консултация с Анестезиолог,ЕКГ и май това е.Трябва да си носите пижама чехли,и най-важното да сте избръснати(отдолу)
Аз си правих операцията преди три дни и мога да кажа че не ме е боляло нито за секунда.Правят се три шева с конец който пада от самосебе си(след като заздравее)Хубаво е да се правят промивки със Смрадлика поне един път на ден,и доколкото разбрах за около 8-9 дена зараства.
Тук искам да спомена за професионализма с които работи д-р Николай Колев-Уролог в Окръжна многопрофилна болница гр. Плевен.
ако имате въпроси с радост ще ви отговарям: boianbogomilov@abv.bg

Return to “Форум имам проблем...”