Пред около 1 седмица поста натренирах едната ръка (с тежести). Упражненията , които правих включваха активно участие на дясно рамо. Веднага на другия ден усетих че дясното ми рамо издава повече звучи
Сега една седмица по-късно хрущенето и пукането присъства , но не е така яростно както в деня след тази тренировка. През тази седмица съм натоварвал рамото 2-3 пъти , но не директно и изтощително.
Държа да подчертая , че през деня , по 8-10 часа съм пред компютъра (работата ми е такава) и постоянно дясната ми ръка е в някакво специфично напрежение (заради мишката).
Понякога през деня усещам едно отмаляване в областта на рамото. Стои като напрегнато ... и кагато през 10-15 минути реша да се "разкърша" ... първоначално пука и трещи ... като позавъртя на-тук , на-там и не пипам мишката , чувствам значително по-слабо напрежение.
Болки .. хмм ... болки не усещам ... просто дискомфорт и отмалялост на това рамо - ОСОБЕННО СУТРИН (може би спя на него). Също така , движенията ми не са ограничени , били те съпроводени от хрущене и пукане.
Дано да съм обяснил правилно и както трябва.
Ще съм ви много благодарен ако изкажете някакво предлоложение и ако дадете препоръки като:
Да продължавам ли да тренирам лекичко или трябва да не се натоварва въобще?
Има ли някакви мазила, които е добре да се използват в случая , за по - бързо възстановяване?
Благодаря ви много и здраве ви желая!