алергия от зайче????

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
krisseto
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

алергия от зайче????

Postby krisseto » Thu Jan 03, 2008 1:37 am

Здравейте на всички!Надявам се,че ще можете да ми дадете съвет.Проблемът ми е следния.На рождения ми (юли месец) ден ми подариха едно клепоухо мини зайче,към което аз страшно много се привързах.Всичко беше наред докато майка ми не се разболя (3 или 4 месеца по-късно) от грип.Пи някакви антибиотици и такива неща,обаче кашлицата й не отшумя.В последствие реши,че има алергия от зайчето.После пи някакъв сироп за алергия,но и той не й помогна.Така продалжи някаде 1 месец.
За Нова Година се качихме в планината и там тя спря да кашля.Когато се върна обаче започна отново същата кашлица.
Сега иска да махнем дребосъка,а аз толкова си го обичам и няма къде да отиде.Не мога да го изхвърля.
Въпроса ми е следния:
Възможно ли е да има алергия от зайчето и тя да започне след 4 месеца?(имали сме котка,хамстер,рибки и тогава тя си мислеше,че и аз имам алергия защото точно по същия начин и аз кашлях,но кашлицата ми мина от самосебеси без да са виновни животинките)

Благодаря Ви предварително и очаквам мнението ви скоро защото зайчето ще си отиде ако не намеря решение да спра кашлицата. :cry: :cry: :cry:

ZdraveiGP

Postby ZdraveiGP » Thu Jan 03, 2008 1:13 pm

Здравей,
Принципно алергичната реакция се проявява веднага след контакт с т.нар."алерген" - полени, прах, жив.косми и т.н. Тя е вид възпалителна реакция и протича по точно определен механизъм.
При майка ти нещата са се развили според мен в по-различна светлина. След преполедуването от някаква дихателна инфекция / което е неалергично заболяване/, при нея е останала т.нар. свръхреактивност на бронхиалното дърво - повишена чувствителност на белите дробове, при която различни дразнители, в това число - прах, козина от зайчето, могат да доведат до симптоматика - кашлица и т.н. Идеята е такава - тя едва ли е алергична към заека, но след преболедуването й, присъствието му само влошава положението й и пречи на пълното й излекуване.
Най-добрият вариант според мен /след като си толкова привързана към животинчето/: Разделяш се с него за период от един/два месеца, даваш възможност на майка си да се излекува напълно през това време и да мине тази свръхчувствителност и след това пробвате отново с него - ако и тогава майка ти почне да проявява симптоматика - чао зайче, все пак майка ти е безценна нали:)? Ако искаш ти и майка ти да научите повече за тези заболявания на дих.с-ма кликни Статията съм я писал аз и по-подробно обяснява нещата.
Поздрави!
www.zdraveigp.com
www.zdravenforum.com

krisseto

Postby krisseto » Thu Jan 03, 2008 2:04 pm

Мноого благодаря за бързия отговор.Има малко светлина в края на тунела.Ндявам се да стане.Дано после като оздравее да иска да върне зайчето.Благодаря още веднъж.Много ми помогна. :D

Return to “Форум имам проблем...”