Ангина?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Nov 04, 2008 1:12 am

Дано!
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

cekita
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby cekita » Sat Feb 28, 2009 12:37 am

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Feb 28, 2009 3:27 am

Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

cekita
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby cekita » Sat Feb 28, 2009 12:43 pm

Благодаря че откликнахте!
Не мисля че при нас е сериозно тъи като разтроиството беше снощи но имаше и слуз и все още от тогава не се е изхождал и незнам дали ще е пак разтройство. Благодаря за съвета ви и ще говоря с педиатърката ни за антибиограма да му направят. Това разтройство със слуз притеснително ли е и от какво може да се причини?

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Feb 28, 2009 7:33 pm

Слузта е нормална - това е защитата на червата, но все пак изследването е необходимо.
Поздрави, Bulgaricus

cekita

Postby cekita » Sun Mar 01, 2009 12:24 pm

ОК благодаря ви много за светите! да разбира се ще направим изследването и още веднъж благодаря ви!

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Mar 03, 2009 10:35 am

Поздрави, Bulgaricus

Freshkid

Re: Ангина?

Postby Freshkid » Sat Jan 14, 2012 3:41 pm

Здравейте,
Аз имам същата диагноза, в началото беше само лека настинка, но явно подцених ситуацията, понеже не боледувам никак често и може би от инат, започнах едва на 4тия ден, след като "изстинах" т.е. чак когато започна да ме боли гърлото, тогава и забелязах че имам така наречените "налепи" от лявата страна на гърлото. Личната ми лекарка също ми изписа Augmentin, на 3тия ден от приемането на лекарството съм и не забелязвам промяна, също си пия хапчетата разделени на две (вече няма, просто до сега не съм знаел, че има значение) и ям кисело мляко, едно от малкото неща, които мога да ям, (също никой не ми е казвал, че не трябва да се приемат млечни продукти, докато приемам антибиотици) а и ми е трудно и белезнено преглъщането, нямам апетит, за една седмица вече съм свалил 4 килограма (от 58 на 54), всяка вечер имам висока температура (от порядъка на 38-39, може и дори по-висока да е) за температурата пия парацетамол или течен аналгин (взависимост колко е висока). Различни хора ми казват най-различни методи за лечение - със сода за хляб, нишадър, дори четох някъде за компреси с извара.

Искам да попитам..
Може ли болестта ми да е причина за загубата на апетит?
Какъв ще е ефекта от това, че косумирам млечни продукти заедно с антибиотика?
От значение ли е че започнах по-късно лечението?
Тези процедури, който споменах по-отгоре, имат ли ефект или просто са врели-некипели и съвестими ли са с употребата на антибиотик?

Bulgaricus

Re: Ангина?

Postby Bulgaricus » Sat Jan 14, 2012 6:28 pm

Здравейте!

Предписването на точно този антибиотик е в унисонс с препоръките на СЗО за това заболяване.

Добре е обаче във всеки случай, дори и след предписване на лечението да се направи посявка, защото не се знае, дали Вашата инфекция ще е чувствителна точно на този антибиотик. Дори и той да е най-правилният, не е сигурно, че ще подейства.

Да, инфекциозни заболявания и антибиотични лечения водят до загуба на апетит при някои пациенти. Това е нормалза физиологична функция на тялото.

Млечни продукти не бива да се консумират по време на бактериални инфекции на дихателните пътища. Те съдържат лактоза и много протеини и това са продукти, необходими на бактериите да се размножават. Млякото съдържа белтъци и мазнини, които доказано намаляват резорбцията на антибиотика в кръвта, т.е. ако ги консумирате по време на лечение с някои антибиотици по-малко антибиотик ще достигне целевата инфекция.

Щом сте започнали лечението по-късно е имало време да се направи и посявка, т.е. да разберете, дали приемате правилния антибиотик. Ако сте започнали по-късно лечението, отколкото е било предписано, то трябва да очаквате, че заболяването ще бъде по-тежко, ще продължи по-дълго и вероятността за усложнения е по-голяма.

Нито една от тези процедури няма да има ефект. Това не са легитимни методи, някои от тях дори вредят. За засилване на имунната система има смисъл например поне един месец да се приема три пъти дневно по 400 мг котешки нокът. Чайове с истински мед с ефект срещу подуването в гърлото също могат да имат облекчаващ ефект. Трябва да видите кои такива чайове се продават в аптеката по местоживеене. Лайка, например.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Return to “Форум имам проблем...”