Здравейте. На 23 години от Варна съм. Мъж, 67кг, 172см. Нямам други заболявания и не вземам други медикаменти. Проблема е следният.. Боляха ме лимфните възли (до колкото разбирам къде са) - областта от под ухото до началото на врата, както и гърлото по странен начин (някак отвътре). Реших да отида на лекар и тя директно ми каза, че е ангина - понеже ми беше много зачервено гърлото. Изписа ми нещо за инхалиране, не помня името, но беше стандартно. То не помогна, гърлото си остана червено и ми изписа анитбиотик - Augmentin. Той почти нищо не направи (съдейки по гърлото) и реших да си направя пълни кръвни изследвания. Лекарката ми пусна и изследвания за бакетрии. Излезе ми Staphylococcus aureus. Направих си и урина, защото май изхвърлям пясък. Долните снимки са всичките ми изследвания. В дифиринциалните има разлика:

Лекарката ми предписа Зенит за 7 дни. Притеснявам се да не съм заразил приятелката ми. Моля, някой ако може да ми каже дали е заразно. Също така не знам дали са резистентните бактерии или не. Лечението правилно ли е? Нужно ли е друго? Защото след няколко теми които прочетох се притеснявам.