Стафилококи, моля помогнете

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
snify
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Стафилококи, моля помогнете

Postby snify » Sat Jun 18, 2011 5:26 am

Здравейте. На 23 години от Варна съм. Мъж, 67кг, 172см. Нямам други заболявания и не вземам други медикаменти. Проблема е следният.. Боляха ме лимфните възли (до колкото разбирам къде са) - областта от под ухото до началото на врата, както и гърлото по странен начин (някак отвътре). Реших да отида на лекар и тя директно ми каза, че е ангина - понеже ми беше много зачервено гърлото. Изписа ми нещо за инхалиране, не помня името, но беше стандартно. То не помогна, гърлото си остана червено и ми изписа анитбиотик - Augmentin. Той почти нищо не направи (съдейки по гърлото) и реших да си направя пълни кръвни изследвания. Лекарката ми пусна и изследвания за бакетрии. Излезе ми Staphylococcus aureus. Направих си и урина, защото май изхвърлям пясък. Долните снимки са всичките ми изследвания. В дифиринциалните има разлика:

Image
Image

Лекарката ми предписа Зенит за 7 дни. Притеснявам се да не съм заразил приятелката ми. Моля, някой ако може да ми каже дали е заразно. Също така не знам дали са резистентните бактерии или не. Лечението правилно ли е? Нужно ли е друго? Защото след няколко теми които прочетох се притеснявам.
Last edited by snify on Sat Jun 18, 2011 10:17 pm, edited 2 times in total.

ptomoff
Site Admin

Re: Стафилококи, моля помогнете

Postby ptomoff » Sat Jun 18, 2011 6:45 pm

Не сте посочили ръст и евентуално други заболявания и/или медикаменти, които приемате.

snify

Postby snify » Tue Jun 21, 2011 5:22 pm

Оправих го.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Thu Jun 23, 2011 6:28 pm

Здравейте,

така направените Ви изследвания не показват сериозни оклонения в кръвните норми или такива, които да трябва да Ви безпокоят.

Въпросните бактерии лесно се изменят в устойчиви и много трябва да внимавате лечението да го проведете с правилна дозировка и в правилна продължителност.

Каква Ви е дозата и за колко дни трябва да го приемате?

Да, въпросната бактерия е заразна, евентуално лечение трябва да се проведе след изследване едновременно и при двама Ви.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

snify

Postby snify » Mon Jun 27, 2011 1:26 pm

Zinnat 500mg. Изпих вече една опаковка (5 хапчета за 5 дена). След 10 дена ще си направя тест за стафилококи пак.
--
Лекарката ми беше предписала за 7 дни, но на 6-тия ден отидох, защото получих обрив на крака. Както и единия ден имах температура 38, болка в бъбреците и тъмна урина.
Предписа ми хомеопатични и каза че това сигурно е летен грип, не е от антибиотика. В момента имам бели изпражнения и тъмна урина, притеснително е. Пък скоро си правих кръвни, нямаше особени разлики.. Чудя се какви тестове да си правя.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Jul 04, 2011 1:59 am

Първо приемайте пробиотик след антибиотика, за да се възстановите от него.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”