Как да разбера от какво си отиде детето ми?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
lor4eto
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Как да разбера от какво си отиде детето ми?

Postby lor4eto » Tue Jun 21, 2011 2:50 pm

Здравейте,
не съм сигурна дали съм попаднала на правилното място, за да задавам въпроси, но .... ще съм благодарна, ако някой може да ми помогне!
Преди 2 години почина голямото ми дете на 4години и 9 месеца. Беше при баба си, имал температура през деня до 38С, малко разтройство и бил омърлушен, искал да го гушкат. Баба му му е дала Панадол от който температурата му е спаднала. Лягат си да спят в 22.30 ч., бабата се събужда към 24ч и вижда, че детето не диша. Обажда се в спешна помощ, прави му изкуствено дишане и..... нищо Идват лекарите и заявяват "Мииии тоооо детето умряло!" Според аутопсията е починал от двустранна бронхопневмония и остра вирусна инфекция. Възможно ли е? Без да кашля, да е хремав?
Ако някой може нещо да ми каже, ако е необходимо мога да предоставя пълния доклад от лекаря!
Просто искам да знам наистина ли е възможно толкова бързо да се свърши? Сега, когато братчето му вдигне температура, аз започвам да треперя и ме е страх да не стане същото....
Предварително благодаря!

ptomoff
Site Admin

Re: Как да разбера от какво си отиде детето ми?

Postby ptomoff » Tue Jun 21, 2011 8:03 pm

Искрено съжалявам за Вашата загуба. Не мога да си представя какво Ви е.

За да Ви дадем по-смислен отговор, моля напишете, колко е тежало, какъв е бил ръста му, дали е имало някакви (стари) заболявани и дали е пило други медикаменти, освен посочения Панадол.

Кураж!

lor4eto

Postby lor4eto » Sat Jun 25, 2011 8:07 pm

Здравейте отново!
Благодаря за бързия отговор и отделеното време!
Не съм сигурна обаче дали ще Ви дам точните данни за тегло и ръст, но тегло 20-22кг, ръст 115см. Не е пил други лекарства, но имал пъпки от алергия. Когато го ухапе комар или бълха може да е на едно място, но почти винаги по ръцете и краката му се надуваха едни големи мехури. Майка ми го е мазала с Псилобалсам или Фенистил(не помня вече) и й бях казала да вземе Зиртек и да му дава, за да има и "вътрешно" лечение. Предния ден преди да почине си играл и се гонил с братовчед си, нищо му нямало.
Според доктора от бърза помощ, не би могло да е от температурата, помислили, че може да се е натровил с нещо, но доклада на патолога ... "Детето е било болно от дни, не ми говорете че е от вчера!!!!" Така - доклада от аутопсията - ще Ви напиша хистологичния анализ:
- Мозък - перицелуларен и периваскуларен оток, остър кръвен застой.
- Бели дробове (6 препарата) - тежко изразен кръвен застой в микроциркулацията, интерстициална пневмония, остър, неспецифичен бронхит, остър кръвен застой, оток.
- Черен дроб - паренхиматозна дистрофия.
- Слезка - кръвен застой, добре изразена хиперплазия на герминативните центрове на фоликулите(данни за изработване на имунитет при починали от инфикциозни заболявания, деца)
- Сърце - паренхиматозна дистрофия.
- Бъбрек - паренхиматоза дистрофия, остър кръвен застой в малките съдове.

Ще Ви напиша и вътрешния оглед в съкратен вариант:
- Лигавицата на трахеята и на бронхите есочна, набъбнала и зачервена. Двата бели дроба са тежки, оточни и кръвонапълнени. Срезните им повърхности са с пъстровит вид - различни по форма и големина в пеття им дяла има тъмночервеникави безвъздушни участъци, различни от останалия паринхим. При натиск от срезните повърхности изтича розово-белезникава дребнопенеста течност. Двустранно плеврите са гладки и лъскави.
- Коремна кухина - Черният дроб е с гладка и лъскава капсула, с нормална форма, големина и строеж, с картина на остър кръвен затой. Жлъчният мехур е правилно устроен, жл. пътища са чисти и проходими. Далакът е с уголемени размери, с картина на остър кръвен застой. ..... Чревните ( мезентериални ) лимфни възли са уголемени, като в горната трета на коремната кухина по хода на напречната част на дебелото черво са с кръвоизливи.
За всичко друго пише, че е нормално.
Извинявайте за многословието, но сигурно е важно да се знае. Личната ми лекарка ми каза, че е възможно да е била вирусна пневмония, а тя рядко се чувала на слушалка. Може би, ако го бяхме завели на лекар веднага .... не знам.... а може и така да е било писано, не че съм вярваща, ама ... вече в нищо не вярвам! Срах ме е за малкия, затова искам да знам "с какво си имам работа", защото преди 2 месеца се окашляше, без температура и се оказа хрипове.
Ако трябва още нещо - кажете!
Поздрави!

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Jun 26, 2011 4:07 pm

Здравейте,
първо, приемете и от мен сърдечните ми съболезнования за загубата Ви!
Каквото и да Ви кажем, то няма да върне загубата Ви, няма да облекчи болката Ви, няма да успокои душата Ви, защото най-лошото за една майка е да загуби детето си.
Задала сте конкретен въпрос.
Описвате симптоматика, която в действителност е опасна, но често срещана и при съвременните възможности на медицината не бива да води до фатален край на заболяването.
Явно е, че става дума за инфекциозно заболяване. Според патологът точно то е довело до смъртта.
Въпросът е кое е било заболяването? За да се постави тази диагноза е трябвало да бъдат изследвани проби от белия дроб: на първо място хистологични, на второ микробиологични и на трето място специализирана диагностика в случай, че първото и второто не са довели до резултат.
Едва след като се знае кое е заболяването би било възможно да се каже дали заболяването само по себе си е причина или е имало други фактори, довели до смъртта.
Важно е да се знае дали тези симптоми изведнъж са се появили, явно е, че е имало болестно развитие дни преди смъртта. Друг е въпросът, дали тези симптоми е можело да бъдат забелязани от Вас или от майка Ви.
Никой родител или роднина не е експерт в диагностиката. Не всяко дете, което еднократно има температура трябва незабавно да бъде обгрижено медицински.
Панадол при 38 градуса температура не е била грешна домашна терапия.
Опасните заболявания обикновенно имат точно такава температура.
Не е достатъчно детето да бъде "преслушано", за да се постави или изключи пневмония.
Повечето възпаления на белите дробове биват предизвикани или съпътствани от бронхитни възпаления и затова биват навреме лекувани.
Когато обаче се развие нетипично възпаление с нетипичен причинител, както в този случай е много трудно то да се диагностицира навреме: не може всички случаи да се изследват незабавно с рентген и кръвна картина.
Медицински е било правилно детето да бъде прегледано от лекар, при положение, че е имало разстройство и температура едноременно, които са били комбинирани с обща отпадналост. Това е официалното мнение.
Не бива да се вините постфактум, защото е явно, че не сте могли да разпознаете нетипичните симптоми на едно рядко срещано смъртоностно заболяване. Дори и да сте отишли на лекар в поликлиника или селска практика не е сигурно, че симптомите са щели да бъдат разпознати.
Едно е сигурно: Вашият живот и този на другото Ви дете продължават и трябва да продължат.
Със сигурност в бъдеще ще бъдете свръхвнимателни в подобни случаи, защото вече сте преживели една травма.
Някои заболявания могат да се предават генетично: има известни зависимости при алергиите и при други заболявания, но в този случаи не виждам такива опасности.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”