Здравейте,
На 45 съм,от много дълго време имам проблеми с очите –болки в очите ,главоболие,дразнене от светлина ,сълзене..!Преди около година ми изписаха очила за близко с антирефлексно покритие и капки –горепосочените проблеми се появяваха и изчезваха периодично .От около два месеца ми смениха очилата с по голям диоптър( 0,75 и 1 ) но проблемите си остават ,дори сега болката в очите и главоболието се явява много често.Ходих на друг лекар той установи повишено очно налягане( 23 )и някакви секрети в очите изписа ми капки Исомар и Флоксал –гел но за високото очно налягане –нищо ,каза да отида наконтролен преглед след две седмици .
Въпроса ми е -това ниво на очното налягане сиптом на глаукома ли е,да предприемам ли някакви мерки за понижаването му ,четох че лекарства на билкова основа спомагат за понижаването му (Гинко билоба , Боровинка а също капки от преварена вода с мед ) да вземам ли нещо от тези неща?
Освен това очното налягане ми го измерваха по различни методи веднъж на компютър от които резултат беше леко повишение в едното око но все още в нормите а вторият път по друг метод ....които показd повишение на очното налягане в двете очи (23)! Може ли да има разлика в измерванията ,има ли метод който да е най точен?
Високо очно налягане
Moderators: Bulgaricus, fotografa
Re: Високо очно налягане
Когато задавате въпрос за здравословен проблем, моля, споделете Вашите възраст, ръст, тегло, други заболявания и медикаменти, които приемате.
Също така не се разбира от какъв пол сте.
Също така не се разбира от какъв пол сте.
Return to “Форум имам проблем...”