лимфна течност от дренаж

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
ellystry
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

лимфна течност от дренаж

Postby ellystry » Thu Nov 18, 2010 5:03 pm

Здравейте,
Баща ми го оперираха от тумор на бъбрека преди 2 месеца. Махнаха му десния бъбрек и изрязаха 4 лимфни възела. Оттогава обаче вече два месеца не спира да тече лимфна течност от дренажа и то по 300-400 мл за 24 часа. Докторът каза, че не е нормално да продължава да изтича такова количество, обаче няма как с лекарства по-бързо да спре да изтича. Баща ми е на 52 години , 70 кг. Моля дайте второ мнение има ли някакъв начин по-бързо да спре да изтича лимфната течност от дренажа и колко време ще изтича. Той вече е отчаян, че никога няма да спре да тече от дренажа, а аз не знам как и с какво да му помогна.

Bulgaricus

Re: лимфна течност от дренаж

Postby Bulgaricus » Sat Nov 20, 2010 11:51 am

Здравейте,

лимфните пътища са подобни на венозните и почти винаги паралелни на тях. По тях течат тъканни течности и те се вливат на определени места в кръвоностната система. Лимфните възли са места на обезвреждане на чужди протеини, затова те могат да се подуват. Тогава, когато биват отстранени пътищата се затварят и за да не отечат се поставя дренаж или се намира начин да се отведе течността по заобиколен възела начин.

Дали този катетър ще остане или ще се премахне, може да Ви каже само този, който е отрязъл лимвните възли. Няма принципно решение за всички.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”