Температура , Хроничен бактериален простатит

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
TheWickerMannnn
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Температура , Хроничен бактериален простатит

Postby TheWickerMannnn » Tue May 11, 2010 1:02 pm

На 21 години съм ,179см 84кг

Имам температура от седем ,осем месеца 37 и 4.
Преди 6 месеца ми откриха Клебсиела в урината и в еякулат. Уролога ми изписваше първите 5 дни гентамицин ,следващите 10 дни Макропен ,10 дни Налидикс и накрая пих и Таваник 5 дни. Понеже температурата продължаваше уролога ме прати при пулмолог ,нефролог ,нищо не откриха. Изследванията на кръвта и урината бяха в нормите.

През следващите няколко месеца си пусках изследвания на урина ,но всеки път беше стерилна.
Забелязах ,че ако не съм имал продължително време еякулация имам парене в уретрата ,което продължава 5-6 дни и отминава. Пуснах си изследване на еякулат откриха отново Клебсиела. Последва консултация с уролог ,изследване на простатен секрет - без растеж на бактерии. Но след взимането на простатния секрет имах парене в следващите няколко дни. Реших отново да си пусна изследване на еякулат и отново излезе Клебсиела. Уролога ми изписа Нолицин ,два пъти на ден по 400mg ot 4 до 6 седмици. Вече го пия 6-та седмица ,но няма голяма промяна ,продължавам да имам парене от време на време и температура. Четох ,че при простатит понякога се налага да се пие 2-3 месеца. Да продължавам ли да го пия?

П.С. Имам и варикоцеле ,от което имам и болки в тестиса от време на време. Започнах да усещам болки преди около година ,но четох че това може да е симптом и на простатит. Единсвенното изследване ,което не беше в нормата беше имунологично изследване на хуморален имунитет IgA 108 при референтни стойности 140-240.

Bulgaricus

Re: Температура , Хроничен бактериален простатит

Postby Bulgaricus » Thu May 13, 2010 12:54 am

Здравейте,

коя точно клебсиела са Ви диагностицирали? Има много видове.

Имунглобулина А, като го мериха, бяхте ли вече пили антибиотик в последния месец или не?

Други изследвания правени ли са на кръвта?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

TheWickerMannnn

Postby TheWickerMannnn » Sat May 15, 2010 6:40 pm

Изследвания на кръвта са ми правени и други от пулмолога но всичко беше в нормите. Не са в мен вече резултатите.
Имунглобулина А ,ми изследваха 2 седмици след като бях спрял пиенето на антибиотици. Преди това 25 дена пих различни.

За бактерийте последните ми 3 изследвания.
на 01.02.2010 изследване на еякулат в микробиологична лаборатория гр. Нови пазар - Klebsiella oxytoca
12.02.2010 изследване на простатен секрет СМДЛ Сити Лаб Варна - "Не се изолира патогенна флора. Отрицателно за Candida"
След взимането на секрета обаче имах парене, няколко дни. Месец по късно отново ми се появи постоянно парене в уретрата продължи 1 седмица и отмина. И така от време на време ми се появяваше парене ,ако не сам имал еякулация по дълго време. Пуснах си пак изследване на еякулат
26.03.2010 Статус лаб Варна микробиологична посявка еякулат - Klebsiella ,изолиран друг микроорганизъм - Staphylococcus haemolyticus. (Не пише каква точно Klebsiela за открили)
Уролога ми изписа 4-6 седмици Нолицин и си пуснах ,вчера изследване . Седма седмица пия Ноалицин , за сега на онлайн резултати пише само ,че не е изолирана Candida ,предполагам след няколко дни ще пише за бактерии.

TheWickerMannnn

Postby TheWickerMannnn » Sat May 15, 2010 6:45 pm

Микробиол.посявка - Eякулат

НЕ СЕ ИЗОЛИРА ПАТОГЕННА ФЛОРА

Не се изолира Candida spp.

Не всъщност на последното ми изследване пише ,че не се озолира патогенна флора. Ще спра Ноалицин и пак ще си пусна иследване ,но не се ли гледа на третия ден посявката обикновенно. На 14 им нося еякулат ,на 15 излиза резултата?!

TheWickerMannnn

Postby TheWickerMannnn » Thu May 20, 2010 10:21 pm

Други изследвания
RBC=5.19
MCV=94
HCT=27.8
MCHC=29.7
RDW=28.0%
WBC=4.3
HGB=14.4
PLT=401
MPV=9.0
PCT=0.358
PDW=43.8%
LYMPH=26.3%

Това са от Декември месец и са направени докато пиех антибиотици.

ptomoff
Site Admin

Postby ptomoff » Thu May 20, 2010 11:54 pm

TheWickerMannnn, имай малко търпение. Булгарикус има много сериозен изпит и може да се забави с отговора.

Return to “Форум имам проблем...”