Postby Bulgaricus » Sat Apr 24, 2010 12:24 pm
@mi12
Мисля си, че не е добре да вярвате на такива изследвания. Не бива да се вадят изводи след испанско изследване на само на 21 пациента. Освен това, ако ядете шоколад, приемате и много захар с него, а и не страдате от цироза или от хипертония.
И за ориза мисля, че не е адекватно. Става дума за 11% по-рядко заболяване с диабет тип 2, т.е. при единия ще заболеят 89, а при другия 100 човека.
Тук идва темата за глюкемичния индекс – храните като ориз, картофи, хляб се състоят химически от захар, дали това ще е захароза, фруктоза, скорбяла или нишесте. Вторите две са просто “по-дълги молекули” на първите две вещества. Тук там има и по една “обърната” хидроксилна група, но калоричността на грам е равна. Т.е. дали ядете картофи, хляб или ориз няма значение – в крайна сметка приемате само захар, която се усвоява след разрушаването на химичните връзки в дългите молекули на скорбялата и на нишестето.
За да не окажете ефект върху глюкемичния индекс трябва да приемате храни, които не се състоят от захари и сложни захари, т.е. черен хляб, зеле, зелен боб, протеини и мазно.
Не познавам връзка между диабета и изотрениноина, но такава е загатната вече в този форум от американския специализант. Възможно е да има такава връзка.
В повечето случаи когато дадена мутация или генно несъответствие водят до болест, то се стига до нея (раково заболяване или диабет), не защото сме “програмирани” да заболеем от тях, а защото сме извършили в живота си тези действия, които активират мутацията в генотипа.
Кожен меланом, например, е и генетично загатнат, да, но този генетичен дефект води до фенотипното (проявеното) заболяване, само когато достатъчно дълго се печем на слънце. При диабета ще трябва достатъчно храни с висок глюкемичен индекс да приемем, за да заболеем, ако имаме генетичен дефект.
Така и изотретиноинът би могъл да се окаже фактор, който при хора с предразположеност към диабет и рак на кожата в дадена комбинация от обстоятелства да увеличи риска от заболяваемост. За да е този риск колкото се може по-малък има и препоръки и те трябва да сеспазват.
Не, консумацията на тези храни няма да намали риска от последици. Ако обаче се храните често с ориз и сега кафяв приемате, а не бял, ако смените белия хляб с ръжен или пълнозърнест и ако ядете повече риба вместо месо, то ще намалите рисковете, да. Важно е да приемате тези храни ВМЕСТО, а не ДОПЪЛНИТЕЛНО към това, с което сега се храните.
@bianca
Да, това е състоянието на кожата, което би възникнало след години, ако не приемахте изотретиноин, когато акнето Ви мине “от самосебе си”. Сега виждате ефектите, поради ускореното изсушаване на кожата и на мастната секреция.
Козметик не може да лекува органа кожа, а може само да я разкрасява временно. Така и масажор не може да лекува дискова херния, а само да облекчи симптомите.
Методи има много, Вие трябва да си ги изберете, защото и най-добрият метод в ръцете на неспособен лекар може да Ви навреди. Щом края на април приключвате, то юни можете вече да търсите друг начин за лечение на белезите.
Лазерът е най-ефективен, добре е да се помисли първо за нещо “по-леко”, като химически пилинг.
@никчо27
Този крем е предшественикът на изотретиноин-гел и всъщност е изотретиноин за мазане само вечер. Можете да го ползвате едновременно. Обърнете внимание, че не количеството, а продължителността на лечението лекува.
Поздрави,
Булгарикус
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете:
viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!